Apozicija i predikatni atribut u sintaktičkoj raščlambi pojedinih slavenskih jezika - Sesar, Dubravka (2013)
Uspoređujući gramatikološke tradicije, sintaktičke teorije i obradu sintaktičkih razina i kategorija u hrvatskom i drugim slavenskim jezicima, članak se posebno bavi definiranjem apozicije i predikatnoga atributa te tumačenjima položaja i funkcije ovih dviju rečeničnih sastavnica u uspoređenim jezicima i sintaksama tih jezika.
Projekt MZOS
HRV