Slova i glasovi u slovačkom i hrvatskom književnom jeziku - Grčević, Martina (2013)
U ovom se radu uspoređuje grafemski i fonemski sustav suvremenoga slovačkoga i hrvatskoga književnoga jezika. Polazi se od opisa slova i glasova u slovačkome, pri čemu se pozornost daje prije svega onim jezičnim pojavama po kojima se slovački razlikuje od hrvatskoga jezika. Upravo takve razlike mogu prouzročiti poteškoće kod hrvatskih govornika na fonetskoj i pravopisnoj razini pri svladavanju slovačkoga jezika, te u suprotnom smjeru kod slovačkih govornika pri svladavanju hrvatskoga jezika.
Projekt MZOS
HRV