O vlastitim imenima u Ticinoj Divnoj Glumi - Ljubičić, Maslina (2001)
Autor prvoga hrvatskog potpunoga prijevoda Danteova spjeva "Divina commedia" u duhu svojega vremena i u skladu sa svojom prevoditeljskom koncepcijom ponašivao je vlastita imena iz talijanskoga izvornika
HRV