Je li (njemački) multikulturalizam mrtav? - Mesić, Milan, sociolog (Array, 2012)
Autor se kritički osvrće na tvrdnju kancelarke Angele Merkel da je multikulturalizam u Njemačkoj mrtav. Dokazuje da se dobar dio imimigranata nije uspio integrirati ne zato što je multikulturalizam bio na djelu, nego što je Njemačka do nedavno službeno odbacivala inegraciju imigranata.