Germanska naseobinska keramika u kasnorimskom sloju Cibala - Roksandić, Danijela (2012)
U radu se objavljuju neki od ulomaka keramičkih posuda nađeni 2007. godine na lokalitetu u Glagoljaškoj ulici b.b. u Vinkovcima. Izdvojeni su ulomci fine naseobinske keramike iz kasnoantičkog sloja Cibala koji bi se prema svojim karakteristikama mogli pripisati nekim od germanskih plemena koji su boravili na ovom području u periodu od 4. do 6. stoljeća.
HRV