Politička mjesta u svakodnevnoj upotrebi: Titovo rodno selo u postsocijalizmu - Škrbić Alempijević, Nevena (2013)
U radu se analiziraju načini na koje se stanovnici Kumrovca, rodnoga sela Josipa Broza Tita, odnose, pregovaraju, pa i subverzivno djeluju naspram dominantnoga narativa o mjestu u kojem žive. U javnome diskurzu Kumrovec još nosi stigmu simboličke "kolijevke" zbačene socijalističke ideologije. Autorica istražuje pozicije s kojih se odvija konstrukcija toga političkog mjesta i ulogu koju lokalno stanovništvo igra u definiranju vlastitoga razlikovnog identiteta.
Projekt MZOS
HRV