Utvrda sv. Kuzme i Damjana u Barbatu na otoku Rabu - revizijska istraživanja - Jurković, Miljenko (Array, 2012)
Rad je rezultat recentnih istraživanja na utvrdi sv. Kuzme i Damjana nad Barbatom koja su urodila nizom novih podataka o unutarnjoj strukturi utvrde, ali i pregradnjama koje su se dogodile tijekom stoljeća.