O čakavskoj inačici jednoga čuvenoga ruskoga pisma - Sesar, Dubravka (Array, 2012)
Članak pripada području translatologije. U njemu se analizira čakavski prepjev poznate Jesenjinove pjesme "Pismo majci" Z. Jakšića, koji se na jezičnoj i poetološkoj razini uspoređuje s izvornikom i s prepjevom D. Cesarića na književni jezik.