Identitet i identifikacijski procesi: suvremene antropološke teorijske orijentacije, strategije i prakse - Grbić, Jadranka (Array, 2012)
Ovaj rad analizira i interpretira starije i suvremene etnološke i antropološke teorijske pristupe, strategije i prakse u području istraživanja identiteta i identifikacijskih procesa npr. promordijalističke, instrumentalističke, interakcionističke i dr. Promišljaju se pojmovi poput istosti, zajedništva, različitosti i granica.