Marija Matios ili duhovna snaga ukrajinske žene. - Paščenko, Jevgenij (2011)
Stvaralaštvo suvremene ukrajinske spisateljice Marije Matios i njen roman Slatka Darica su prikazani s gledišta moralnih aspekata ukrajinskoga društva.
HRV