Marija Matios ili duhovna snaga ukrajinske žene - Paščenko, Jevgenij (Array, 2011)
Stvaralaštvo suvremene ukrajinske spisateljice Marije Matios i njen roman Slatka Darica su prikazani s gledišta moralnih aspekata ukrajinskoga društva.