Ukrajinsko pitanje u Jugoslavijama. Politički kontekst hrvatske ukrajinistike. - Paščenko, Jevgenij (2011)
Pružena je analiza uloge političkih čimbenika u razvoju ukrajinistike prije i poslije 1945.
HRV