Ukrajinsko pitanje u Jugoslavijama. Politički kontekst hrvatske ukrajinistike - Paščenko, Jevgenij (Array, 2011)
Pružena je analiza uloge političkih čimbenika u razvoju ukrajinistike prije i poslije 1945.