Gledališče kot tranzicijska ustanova. Ali lahko mislimo razsvetljansko gledališče v tranziciji brez ironije? - Mikulić, Borislav (Array, 2011)
U tekstu se analizira diskurs medijskih djelatnika o hrvatskom nacionalnom kazalištu u razdoblju tranzicije 90-ih i 2000-ih, promjene zakona i utjecaj drugih medija na kazalište.