Socijalistička popularna kultura kao (ambivalentna) modernost - Duda, Dean (Array, 2012)
Rasprava je posvećena polju popularne kulture u socijalizmu i njegovim unutarnjim proturječjima u kontekstu procesa ubrzane modernizacije u razdoblju tzv. socijalističke modernosti. Slijed argumentacije započinje pitanjem znači li socijalizam prekid i/ili nastavak određenih tendencija u popularnoj kulturi, nastavlja se tumačenjem proturječja na temelju kojih se pristup polju popularnoga, i sa stajališta socijalizma i sa stajališta modernosti, gradi kao kompleks pluralnih socijalnih likova jer pokriva i opću dostupnost ili potencijalnu široku distribuciju, i vrijednosnu diskriminaciju, i socioekoomska ograničenja, i dopadljivost i prihvaćensot, i medijsku prisutnost, i potrošnju i komercijalni interes.