Art déco u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu - Galjer, Jasna (Array, 2011)
Tema teksta je produkcija primijenjene umjetnosti id izajna s obilježjima art decoa u Hrvatskoj, koja se analizira u kontekstu suvremenih zbivanja.