Slijepe pjege osporavanja: o junakinjama jeans proze - Kolanović, Maša (2012)
Rad se bavi analizom rodne artikulacije likova u hrvatskoj prozi 60-ih i 70-ih godina koja nosi naziv proza u trapericama. Analiza pokazuje kako su subkutlurne prakse otpora u tom proznom modelu artikulirane kao isključivo muške prakse unutar kojih su ženski likovi nerijetko svedeni na stereotipe.
Projekt MZOS
HRV