Stilogeni elementi Andrićeva jezika - Gazdić-Alerić, Tamara (Array, 2012)
Stilogeni elementi Andrićeva jezika U radu će biti istražene i opisane semantičke osobitosti stilogenih elemenata Andrićeva jezika, koje u odnosu na prirodan jezik ima Andrićev poetski tekst nastao od 1925. do 1941. Bit će istraženi oni dijelovi Andrićeva poetskog iskaza u kojima se s pomoću različitih stilističkih postupaka, od neprenesenih značenja riječi do figura na različitim jezičnim razinama, unatoč jednostavnosti kazivanja postiže izrazita stilska specifičnost i originalnost Andrićeva jezika i stila.