Prilog poznavanju samostana Mljetske kongregacije i crkve sv. Marije na Mljetu u XVII. stoljeću - Trška, Tanja (Array, 2012)
U radu se na temelju arhivskih izvora preciznije određuje vrijeme prigradnje bočnih kapela u nekadašnjoj benediktinskoj crkvi sv. Marije na Jezeru na otoku Mljetu, uz pregled naknadnih uređenja njezine unutrašnjosti u razdoblju baroka, s posebnim osvrtom na crkvenu opremu te slikarska djela XVIII. stoljeća.