Zvonimirova zavjernica - Luić-Vudrag, Dubravka (Array, 2008)
Uvid u mnoge srednjovjekovne dokumente i u rad mnogih dvorskih kancelarija iz razdoblja hrvatskih narodnih vladara govori o kontinuitetu latinskog jezika i pisma od antičkog doba na našim prostorima Svi istraživači koji se bave hrvatskim srednjim vijekom spominju taj dokument kao potvrdu pripadnosti ondašnje hrvatske države i njenog vladara europskom političkom kulturnom i civilizacijskom krugu.Kao vrijedan i jedinstven primjerak kulturne povijesne i znanstvene baštine Isprava nazvana "Zvonimirova zavjernica" zasigurno treba biti na listi za digitalizaciju najvažnije nacionalne knjižne građe