Matična služba u visokoškolskim knjižnicama - Luić-Vudrag, Dubravka (2008)
Zapostavljen i marginaliziran status visokoškolskih knjižnica i knjižničara koji u njima rade rezultat je višegodišnje nebrige i neulaganja u cijelu našu djelatnost kako od strane struke tako i od cijele akademske zajednice, naših poslodavaca i zakonodavaca. Organiziranje djelatne Matične službe pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pomoglo bi u rješavanju problema.
Tekst je prirežen prema izlaganju na seminaru : 9. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica, Opatija, 13.-16. svibnja 2007. ; [organizatori HKD Sekcija za specijalne i visokoškolske knjižice]
ENG