Matična služba u visokoškolskim knjižnicama - Luić-Vudrag, Dubravka (Array, 2008)
Zapostavljen i marginaliziran status visokoškolskih knjižnica i knjižničara koji u njima rade rezultat je višegodišnje nebrige i neulaganja u cijelu našu djelatnost kako od strane struke tako i od cijele akademske zajednice, naših poslodavaca i zakonodavaca. Organiziranje djelatne Matične službe pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pomoglo bi u rješavanju problema.