Usvajanje izgovora stranog jezika u ranoj školskoj dobi - Josipović, Višnja (1999)
U ovom se radu upozorava na prednosti ranog učenja stranog jezika sa stajališta izgovora. Tvrdi se da je uzrast hrvatskih prvaša idealno razdoblje za početak institucionaliziranog učenja stranog jezika, u kojem bi posebno trebalo obratiti pozornost na pružanje dobrog izgovornog modela. Time se djeci pruža jedinstvena prilika u životu da izgovor stranog jezika usvoje na prirodan i nenaporan način.
HRV