O voluntativnoj modalnosti u slovačkom i hrvatskom jeziku - Čagalj, Ivana (Array, 2012)
U radu se kontrastivno analiziraju osnovna jezična sredstva – modalni glagoli i modalni predikativi – u okviru voluntativnih modalnih koncepata nužnosti (obvezatnosti), mogućnosti (dopustivosti) i namjere (volje) u slovačkom i hrvatskom jeziku.