Informacijski izazovi moderne arhivistike - Stančić, Hrvoje (2012)
Autor analizira informacijske izazove moderne arhivistike kroz prizmu nastanka arhivskog gradiva korištenjem društvenih mreža i potrebe za njegovom pohranom i dugoročnim očuvanjem. Također istražuje načine provođenja istraživanja u digitalnom dobu i konstatira kakva su korisnička očekivanjima od digitalnih arhiva i drugih izvora digitalnih informacija. Na temelju toga, a sagledano kroz zahtjeve međunarodne norme ISO 15489-1, autor prepoznaje i definira informacijske izazove na koje arhivi koji su usmjereni k dugoročnom očuvanju gradiva u digitalnom obliku, kao i sama arhivistika, trebaju odgovoriti.
Projekt MZOS
HRV