Blagdani u kalendaru Krasnara - Belaj, Marijana (Array, 2007)
Na temelju etnoloških istraživanja u Krasnu u radu se nudi sažet prikaz obilježavanja pojedinih blagdana, te vjerovanja i naracija koje su povezane s tim danima. Ponajviše je riječ o zbivanjima tijekom 20. stoljeća, s posebnim naglaskom na razdoblje između dva svjetska rata do današnjih dana. Iscrpnije se ocrtava božićno i uskrsno razdoblje. Osim toga, opisuju se postupci na spomendane svetaca koji su važnijiu u krasnarskoj zajednici, te predodžbe u vezi s njima.