Usvajanje anglizama hardware i software u hrvatskom, slovačkom, češkom i ruskom jeziku - Grčević, Martina (Array, 2012)
U ovom se radu istražuje usvajanje anglizama hardware i software u hrvatskom, slovačkom, češkom i ruskom jeziku. Cilj je istraživanja ustanoviti kako se te riječi integriraju u pravopisni, morfološki i tvorbeni sustav spomenutih slavenskih jezika te kakve su razlike u njihovu usvajanju. U tu se svrhu proučavaju standardnojezični savjetnici, rječnici, pravopisi te jezična praksa uz pomoć računalnih korpusa. Rezultati istraživanja u hrvatskom jeziku uspoređuju se sa stanjem u drugim spomenutim slavenskim jezicima. Različitost njihove usvojenosti daje informacije o prirodi jezičnih politika pojedinih jezičnih zajednica.