Turist i antiturist u romanima Antuna Šoljana - Molvarec, Lana (Array, 2012)
Ovaj rad analizira artikulacija figure turista u trima romanima Antuna Šoljana (Izdajice, Kratki izlet, Drugi ljudi na Mjesecu) pri čemu se turist promatra kao kulturna metafora potrage za autentičnim, koja se neprestano izjalovljuje. Također se prati razvoj artikulacije figure turista u tim romanima kroz opreku modernizam-postmodernizam.