Problemi u učenju - Rovan, Daria; Pavlin-Bernardić, Nina (2012)
U poglavlju se govori o mogućim zaprekama uspješnom studiranju s kojima se studenti susreću: nedovoljno razvijenim strategijama učenja, teškoćama u organizaciji vremena i postavljanju ciljeva, ispitnoj anksioznosti te odlaganju izvršavanja obaveza. Objašnjeno je na koji način studenti mogu prevladati ove probleme i kako im njihovi nastavnici mogu pomoći.
HRV