Buconjićeve Ljiljanke i prosvjetiteljske zamisli - Pandžić, Vlado, kroatist (Array, 2011)
U ovom radu se raspravlja o sukladnostima pjesama Nikola Nine Buconjića (Neum-Klek, 1865.) iz knjige Ljiljanke (Mostar, 1915.) i njegovih prosvjetiteljskih zamisli i očekivanja. Gotovo četrdeset godina je bio učitelj (nastavnik), školski ravnatelj i školski nadzornik (1887.-1925.). Književnim radom se bavio sve do smrti (1947.). Poistovjećivao je književno stvaranje s prosvjetnim radom. Objavio je Ljiljanke kao iskusan pedesetogodišnji prosvjetni djelatnik i pisac.