Stavovi o reproduktivnim pravima - Galić, Branka, sociolog (Array, 2011)
Stavovi ispitanika/ca u pogledu ženskih reproduktivnih prava u ovom istraživanju (2009., N=1363 ispitanika/ce) pokazali su određene razlike s obzirom na tradicionalni odnosno moderni pogled na svijet. U tom su smislu žene općenito pokazale više svijesti i potrebe za modernijim pristupom vlastitim reproduktivnim pravima i statusu, odlukama o reprodukciji, kao i pristupima reproduktivnim tehnikama bez obzira na to jesu li u braku. Muškarci su općenito više skloni zauzimati konzervativnija stajališta kada se radi o reproduktivnim pravima i statusu žena. Razlike u stavovima među dobnim skupinama također ukazuju na najliberalnije stavove srednje generacije populacije kada se radi o odlukama o zadržavanju ili prekidu trudnoće, što se i poklapa s podacima o najvećem broju poroda i pobačaja žena srednje reproduktivne dobi. Obrazovne razlike ispitanika/ca također odražavaju razlike u modernizaciji stavova, pri čemu su manje obrazovani ispitanici/ce skloniji konzervativnijim pristupima kada se radi o odlukama o reprodukciji.