Haller, Jakobson i jezična globalizacija ante litteram - Vuković, Petar, lingvist (Array, 2011)
U radu se analizira polemika između Jiříja Hallera i Romana Jakobsona iz 1930-ih o odnosu prema stranim jezičnim utjecajima te se dovodi u vezu sa suvremenom jezičnom globalizacijom.