Sekundarni žanrovi u Marinkoviću "Kiklopu" - Nemec, Krešimir (Array, 2011)
U članku se analiziraju kompozicijski postupci uključivanja različitih žanrova i diskursa u Marinkovićev roman. Autor u "Kiklop" uvodi tekstove i dijelove tekstova koji su već postojali izvan romana, a ulaskom u novu cjelinu donose sa sobom i svoj oblik, jezik i stil. Jezičnim kolažiranjem postiže se govorna raznolikost romana. "Kiklop" je palimpsest jer ga karakterizira hipertekstualna strategija preispisivanja i pisanja "preko" nečega što je već napisano.