Podatci iz Stališa duša kao izvor za etnološko istraživanje obiteljskog života Krivopućana - Vuković, Marinko (Array, 2009)
U prilogu se donosi podatke iz popisa kućanstava i stanovništva za razdoblje od 1770. do 1890. godine, odnosno Stališa duša (lat. status animarum) župe Krivi Put. Cilj priloga je analizirati podatke o demografskim promjenama u naseljima: Krivi Put, Longovac, Šojatski Dolac, Veljun, Francikovac, Klarićevac, Vrataruša, Vodno i Šušanj, te Mrzli Dolac, te dinamiku promjena po pojedinom kućanstvu u stoljetnom razdoblju. Broj članova obitelji po kućnom broju praćen je za navedena naselja prema dvjema knjigama koje ukupno obuhvaćaju stoljetno razdoblje. Analiza je nastavljena 'individualiziranijim' pristupom, odnosno, pažnja je usmjerena na nekoliko primjera obitelji/kućanstava unutar pojedinih župskih naselja, te na dinamiku promjena unutar pojedine obitelji.