Jezik hrvatskih pravnih tekstova - Kuzmić, Boris (Array, 2011)
U radu se istražuje jezik hrvatskih pravnih tekstova 16. stoljeća. Daje se pregled jezikoslovnih istraživanja čakavskih, kajkavskih i štokavskih pravnih tekstova 16. stoljeća, opisuju se pravni tekstovi iz tog razdoblja na trima osnovicama hrvatskoga jezika, daje se kratak pregled jezika čakavskih i štokavskih pravnih tekstova 16. stoljeća. Naglasak je na istraživanju jezika kajkavskih pravnih tekstova. U radu se istražuje fonologija (samoglasnički i suglasnički sustav), morfologija (imenice, pridjevi i zamjenice, brojevi, glagoli, prilozi, prijedlozi i veznici), sintaksa, leksikologija i stil hrvatskih kajkavskih pravnih tekstova 16. stoljeća.