Američki predsjednici i europski jugoistok u 20. i 21. stoljeću. Ratne intervencije, partnerstvo i sukobi na europskoj periferiji. - Jakovina, Tvrtko (2010)
Slično kao i Graubard u knjizi o američkim predsjednicima, Tvrtko Jakovina pokušao je opisati odnose SAD-a s narodima Jugoistoka Europe u 20. i početkom 21. stoljeća.
Projekt MZOS
HRV