Tri slavonska sandžaka - jedno kratko i jedno dugo "tursko stoljeće" - Nenad Moačanin (Array, 2009)
Na temelju osmansko-turskih izvora dat pregled razvitka regionalne povijesti na prostoru između Save, Drave i Dunava.