Tito's Yugoslavia as the Pivotal State of the Non-Aligned - Jakovina, Tvrtko (Array, 2011)
Nesvrstavanje je bilo posljednji, najmlađi, stup na kojem je počivala socijalistička Jugoslavija, ali je, paradoksalno, Pokret jedini i dalje živ. Davno se raspala zemlja koja je PNZ pokrenula, nestalo je Titova kulta, samoupravnog socijalizma i bratstva i jedinstva. Autor u članku opisuje kako je Pokret nastao, koja je njegova važnost za SFRJ, naglašava važnost VI. konferencije PNZ u Havani.