Les discours croates de l'antifascisme, entre memoire et oubli (1941-2005) - Roksandić, Drago (Array, 2010)
"Fašizam" i "antifašizam" su dva među svega nekoliko ideologema koji su bitni za razumijevanje povijesti 20. stoljeća. Njihova konkretnohistorijska značenja i upotrebe nužno je analizirati, pored ostalog, imajući na umu promjene konteksta antifašističkog diskursa, što se u ovome članku i čini na hrvatskom slučaju u razdoblju od 1945. do 2005. godine.