Jurjevi koraci po Žminjači - Belaj, Vitomir (Array, 2011)
U članku se predstavljaju spoznaje o mitskom organiziranju prostora Slavena prije pokrštavanja. Kao primjeri sakralne interpretacije krajobraza razmatraju se prostori Žrnovnice pored Splita i Pićna u središnjoj Istri.