Pjesništvo Czesława Miłosza u kritici Zdravka Malića - Blažina, Dalibor (Array, 2013)
Članak je rekonstrukcija dvaju tekstova polonista i kritičara Zdravka Malića o stvaralaštvu poljskog pjesnika Czesława Miłosza, ujedno pokušaj pronalaženja mjesta tog pjesništva u kritičarevoj viziji povijesti poljske književnosti, odnosno njena univerzuma. Smještajući interpretaciju Miłoszeve poezije u horizont Malićeve kritičke biografije, članak dokazuje da se ta poezija pojavljuje i kao argument u potrazi za poetičnošću, koji se u toj biografiji vidi kao egzistencijalni projekt.