Etimološke figure u bugaršćicama Bogišićeva zbornika Narodne pjesme iz starijih, najviše primorskih zapisa - Nikolić, Davor, kroatist (Array, 2011)
Klasifikacija etimoloških figura kao i njihovo definiranje različlito je objašnjeno kod pojedinih autora, posebice onih s engleskoga govornoga područja. Na tragu podjele koju nudi Luka Zima u radu se analiziraju etimološke figure u bugaršćicama izdanima u Bogišićevoj zbirci Narodne pjesme iz starijih, najviše primorskih zapisa, i to antanaklaza, poliptoton i paregmenon. Utvrđene su određene poetičke dominante, posebice kod paregmenona koji pokazuje formulne značajke u kompoziciji bugaršćica. Relativno velik broj pojavljivanja ovih figura potvrđuje etimologiziranje kao konstitutivan strukturni element bugaršćica.