Dominikanski spomenici starijeg doba u jadranskoj Hrvatskoj - Fisković, Igor (Array, 2011)
Cjelokupno umjetničko nasljeđe dominikanaca na istočnoj obali Jadrana sagledava se kao cjelina sa svojim odrazima u urbanizmu, tipologiji crkvene arhitekture i karakteristikama baštine najuglednijeg crkvenog reda iz razdoblja gotike i renesanse.