Umjetnička baština u srednjem vijeku i renesansi - Fisković, Igor (2011)
Sintezni prikaz graditeljstva, kiparstva i slikarstva iz crkava i samostana franjevačkoga reda 13. do 16. stoljeća na tlu Dalmacije. Apostrofira se odnos prema regionalnim predajama i učinkovitost importa iz Italije.
Projekt MZOS
HRV