"Zelenci" - povijesna i umjetnička valorizacija - Fisković, Igor (2010)
Analitički se s više gledišta vrjednuju dva brončana kipa tzv. zelenaca sa zvonika javnog sata u Dubrovniku. Uz pojašnjenje njihova historijata i prijedlog za ikonografiju, njihova se pojava naglašava u svjetlu osvrtanja na antiku tijekom humanističkog doba.
Projekt MZOS
HRV