"To neizrecivo mjesto, u kojemu je tri dana počivao Sin Čovječji": Bonifacije Dubrovčanin i obnova Svetog Groba - Milinović, Dino (Array, 2010)
U članku se ukazuje na važnost danas gotovo zaboravljenog dubrovačkog franjevca Bonifacija, koji je kao dugogodišnji poglavar franjevačkog samostana u Jeruzalemu na nalog Svete Stolice 1555. godine obnovio građevinu Svetoga Groba, najsvetije mjesto kršćanstva. Djelo fra Bonifacija sagledava se u kontekstu razvitka arhitektonskog kompleksa koji je u 4. stoljeću nad Kristovim grobom dao podići Konstantin.