Bilješka o autoru - Ivanković, Katica, bohemistica (Array, 2011)
Članak se bavi specifičnim mjestom djela Jiříja Hájíčeka u suvremenoj češkoj prozi s obzirom na njegovu regionalnu provincijalnu tematsku usmjerenost i osobitu, temi prilagođenu poetiku. Posebno se fokusira na roman Seoski barok, koji se bavi istraživanjem pedesetih godina češke povijesti pomoću genealoško-arhivske rekonstrukcije događaja u jednom selu, koji gotovo više nemaju živih svjedoka.