"A i govore li nešto istinito..." - Milićević Bradač, Marina (Array, 2011)
U radu se obrađuje problem istinitosti antičkih izvora, odnosno što su antički povjesničari smatrali istinitim podacima, a što lažima. Glavna pažnja posvećena je povjesničaru Strabonu i njegovim stavovima o tome koga se može smatrati pouzdanim, a tko je lažljivac nedostojan citiranja. Tako je Strabon silno volio Homera i bio mu je sklon sve vjerovati, ali na primjer čudi se Aleksandrovim generalima koji su se od vojnika prometnuli u lažljivce kad opisuju čuda Indije.