Arhitektura i skulptura crkve Gospe od Milosti na Dančama - Fisković, Igor (Array, 2010)
U dubrovačkom leprozoriju na Dančama oko 1456. godine sagrađena Gospina crkva, određuje regionalni tip gotičko-renesansnog stila. Analitički se utvrđuju autori njezine zamisli - Mihoč Radišić, kao i skulptiranih portala - Radoslav Bogosalić i Leondard Petrović, redom reprezentanti suvremenog stvaralaštva i likovne kulture Dubrovnika.