Karta N° L 1446 ‘rame, dio tijela od vrata do ruke’ - Menac-Mihalić, Mira (2009)
Na karti je prikazano kako se u 850 slavenska punkta kaže rame. U lingvističkom komentaru navode se podatci o posebnostima svakoga punkta i zakonitostima koje povezuju sve govore te popis realizacija obrađivane riječi. Na temelju upitnika skupljeni su podatci o jezičnim pojavama u 850 naseljenih punktova, od čega u četrdesetak hrvatskih govora - čakavskih, kajkavskih i štokavskih - u zemlji i inozemstvu.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
RUS